Vi älskar Arla, klapp klapp

Härmed vill jag tacka Arla för att ni många gånger är en hjälp i nöden. I påsk gjorde jag och min man denna utomordentligt goda maträtt. Hett tips!



Krämig Kycklinggryta med Smetana


Ingredienser
4 port

500 g kycklingfilé
200 g skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® smetana
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk hackad timjan

1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad körvel

Arla® Smör-&rapsolja
1 ½ dl frysta lingon 



Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda med körvel strax innan servering. Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt smetana, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

Lycka till

2 kommentarer: