Krämig Kycklinggryta med Smetana
Ingredienser
4 port
Gör så här
4 port
500 g kycklingfilé
200 g skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® smetana
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk hackad timjan
1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad körvel
Arla® Smör-&rapsolja
1 ½ dl frysta lingon
200 g skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® smetana
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk hackad timjan
1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad körvel
Arla® Smör-&rapsolja
1 ½ dl frysta lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och lök, skär
dem i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över lite
smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda med körvel
strax innan servering. Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på
längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en
stekpanna. Tillsätt smetana, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca
5 min. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
Lycka till
Tack för maten!
SvaraRaderaDen var såååå god! Tack! :)
SvaraRadera